MAUNAWAI Outdoor vízszűrő palack – 750 ml

26.900 Ft

Ez a BPA-mentes Outdoor vízszűrő palack tökéletes kiegészítője a túráknak, kirándulásoknak.

A csomag tartalma:

  • 1 x MAUNAWAI® utazópalack, 750 ml
  • 1 x MAUNAWAI® Szűrőbetét

Felhasznált technológia: Disruptor™ + PI szűrés

Disruptor™ – Egy egyedülálló szűrési technológia amely nem hasonlítható össze más technológiákkal. Több szennyeződést távolít el a vízből mint más mechanikus szűrők, viszont nem szűri ki a vízben található ásványi anyagokat.

MAUNAWAI Outdoor vízszűrő palack szűrőbetét

Ezzel a BPA-mentes Outdoor vízszűrő palackkal nyugodtan fogyaszthatod a folyók, patakok és tavak vizét is!

A csomag tartalma:
1 x MAUNAWAI® Szűrőbetét

Szűrőcsere intervallum: kb. 80-100 liter

Maunawai KINI vízszűrő PI-víz készítő kancsó, 2,7 l, zöld

  • Pi-vízszűrő kancsó szűrőbetéttel
  • Készíts PI-vizet otthon!
  • A kiváló minőségű MAUNAWAI® PI - ivóvíz könnyen előállíthat - bárhol és bármikor.
  • Kiválóan alkalmas kisebb háztartások számára, utazások alkalmával vagy irodai használatra.

Maunawai mosólabda

  • Mosópor nélküli mosás, 30 °C fokon is
  • Vegyszermentes, antiallergén, tenzid és illatanyag mentes
  • Közömbösíti a kellemetlen szagokat
  • A ruhában nem marad vissza vegyi anyag
  • Kb. 3 éves élettartam (1000 mosás)
Db:

A szűrőrendszer három szakaszban tisztítja meg a vizet:

1. Az intenzív szűrő

Speciális aktíszén töltete kiszűri a kémiai szennyező anyagokat, gyomirtók és más kemikáliák maradványait, klórt, fluort, kémiai-fizikai anyagokat vagy nehézfémeket, például réz, ólom stb. Nagyon fontos szempont, hogy az aktív szén kivonja a vízből az ember számára káros mikrobákat, és az általuk termelt mérgező végtermékeket is megköti. Semmi olyasmit nem vesz ki a vízből, amely az emberi szervezet számára szükséges és fontos lehet, így nem befolyásolja például az ásványi anyag tartalmat.

2. A baktériumok szűrése

Egy speciális UF membránszűrőt tartalmaz, ami 0,01 mikronra leszűrődi a vizet, ezért parazita- és baktériumvédelem 100%-os.

3. A MAUNAWAI® PI- szűrőanyag

Energetizálja és strukturálja a vizet, forrásvíz minőséget hoz létre.

A palack biztonságosan lezárható. Az összes alkatrész külön-külön leszerelhető és nagyon könnyen tisztítható.

Tulajdonságok és előnyök:

  • Nagyon erős szűrés
  • Antibakteriális, baktériumvédelem 100%
  • Ahhoz hogy a víz a sejtmembránon gyorsan és hatékonyan át tudjon jutni, hexagonális (hatszögletű) klasztereket képez a H2O molekulákból.
  • Ásványokat és nyomelemeket szabadít fel, strukturál
  • Emeli a pH-értéket
  • Újra strukturálja a víz H2O molekula (hidrogén-híd) kapcsolatait, így a víz sejtvízhez hasonló tulajdonságú lesz

A csomag tartalma:
1 x MAUNAWAI® utazópalack
1 x MAUNAWAI® Szűrőbetét

Szűrőcsere intervallum: 80-300 liter vízminőségtől függően.

Anyag: szilikon, BPA-mentes, PP szűrőbetét, FDA-tanúsítvánnyal, élelmiszer-minőségű szilikonból készül.

Térfogat: 750 ml
Méret: 25,2 x 7,9 x 7,9 cm
Összetekerhető palást
Súly: 240g

Tömeg 0.24 kg
Méretek 25.2 × 7.9 × 7.9 cm

Disruptor vízszűrési technológia

Disruptor™ – Egy egyedülálló szűrési technológia amely nem hasonlítható össze más technológiákkal. Több szennyeződést távolít el a vízből mint más mechanikus szűrők, viszont nem szűri ki a vízben található ásványi anyagokat.

Kezdetek a NASA-nál

A víz egyre inkább hiánycikk lesz a Földön, azonban az űrben mindig is nagy értéke volt, ugyanis 1 liter víz ára több mint 83,000 dollárra emelkedik amint Föld körüli pályára kerül.
A NASA azon újításai, amelyek lehetővé teszik az űrhajósok számára, hogy ivóvizet nyerjenek saját vizeletükből és izzadságukból és amelyek egy napon képesek kinyerni a vizet a Mars földalatti gleccsereiből sem tudnak valószínűleg elegendő ivóvizet biztosítani az űrben. Ezért a NASA egyik legfontosabb célkitűzése a víz újrafelhasználása és megfelelő tisztítási módszerek kifejlesztése.

A nanoanyagok területén kutató Argonide (USA) és Ahlstrom-Munksjö (Finnország) cégek kifejlesztettek egy egyedülálló, a víztisztítást forradalmasító vízszűrő technológiát, a Disruptor ™ technológiát. Egészen a közelmúltig kizárólag a NASA alkalmazta, azonban néhány éve megjelent a kereskedelmi forgalomban is. A Disruptor ™ szűrőket az Egyesült Államokban gyártják.

A Disruptor ™ technológia

A Disruptor ™ szűrő egyik rétegét körülbelül 2 nanométer átmérőjű böhmit anyagból készült nano alumínium-oxid szálak alkotják (összehasonlításképpen: egy papírlap 100 000 nanométer vastag). A szálak felülete 500 m2 / gramm.

Nano alumínium-oxid szálak a felfogott baktériumsejtekkel

A kristályos szerkezetű szálak pozitív elektromos töltést produkálnak amikor a víz átfolyik rajtuk. A legtöbb szennyező anyag negatív elektromos töltéssel rendelkezik, ezért a nano alumínium-oxid vonzza és inaktiválja őket. Ezt a folyamatot elektroadszorpciónak nevezik. Ennek a tulajdonságának köszönhetően egyetlen réteg, bár pórusmérete körülbelül 2 mikron, képes eltávolítani a részecskék több mint 99,9% -át. A szűrőközeg pórusmérete az általa eltávolított részecskékhez viszonyítva azt jelenti, hogy a Disruptor ™ eléri a szűrőközeg szemcséjét: gyors áramlás (alacsony nyomásesés) és egyúttal nagy szennyeződés visszatartó képesség.

A Disruptor szűrő hatékonyságát egy aktív szénréteg (a kellemetlen szagok és utóíz eltávolítása érdekében), valamint egy antimikrobiális fertőtlenítő ezüst réteg (a baktériumok elszaporodásának megakadályozása érdekében) növeli.

Mit távolít el a Disruptor a vízből?
A Disruptor ™ egy igazán egyedülálló szűrési technológia, amely a szénszűrőkhöz hasonlóan csökkenti a klórt, megszünteti a kellemetlen szagokat és javítja a víz ízét. Ezenkívül eltávolítja a vízből a kórokozókat és egyéb szennyeződéseket, például baktériumokat, vírusokat, cisztákat, parazitákat, endotoxinokat, gyógyszer maradványokat, nehézfémeket (ólom, vas, réz).

A Disruptor ™ nem szűri ki a vízből az ásványi anyagokat, ezért nem szükséges azokat pótolni, mint a fordított ozmózis során. A Disruptor ™ nem távolítja el a nitrátokat vagy az oldható sókat a vízből, így nem alkalmas tengervíz szűrésére.

Szennyeződések amik fennakadnak a szűrőn

A szűrő felső része használat előtt

A szűrő felső része használat közben

A szűrő felső része elhasználódás után

Disruptor™ szűrési technológia egyéb előnyei

A magas szűrőkapacitás mellett a Disruptor fontos előnye, hogy az úgynevezett gravitációs szűrési módszerrel képes megszűrni a vizet. Ennek köszönhetően kiválóan használható vízszűrő kancsók és palackok szűrőbetétjeként.

Energiatakarékos. A vírusok vízből történő eltávolításához általában ultraszűrést (UF) vagy fordított ozmózist (RO) használnak, amelyeknél a magas víznyomás eléréséhez gyakran áramra van szükség. A magas áramlási sebesség és a magas szennyeződés visszatartó képesség miatt a Disruptor ™ működéséhez nincs szükség áramra, ezáltal kevesebbet kell foglalkozni a karbantartásával és minimalizálja a szűrőberendezések helyigényét is.

Víztakarékos. A membrán szűrési technológiák használata során (ultraszűrés, fordított ozmózis) folyamatosan tisztítani kell a szűrőt, mert az hamar eltömődik, emiatt sok vizet pazarolunk el (1 liter szűrt vízhez hozzávetőlegesen 4 liter vizet használunk el feleslegesen). A Disruptor ™ egy olyan fenntartható szűrési technológia, amely hulladéktermelés nélkül működik, vizet takarít meg ezáltal védi a környezetet.