A friss leveles zöldségek és a fűszernövények jelentős számú létfontosságú tápanyagot tartalmaznak. Az egyik ilyen a magnézium, amelyet naponta kell fogyasztanunk, annak érdekében, hogy éjjel jól aludjunk, napközben pedig vidámak és aktívak legyünk.
A stressz kiüríti a magnéziumot a szervezetünkből, és a káros következmények lehetőségét
általában sajnos alábecsüljük. Ugyanezt a hatást váltja ki a kávé, tea, egyéb magas koffeintartalmú italok és desszertek napi fogyasztása. Sajnos a cukor megkönnyíti a magnézium elvesztését az emésztés során. A gyakran fogyasztott gyógyszerek széles választéka, mint pl.: vízhajtó, szívbetegség-kezelő, asztma-gyógyszer, fogamzásgátló tabletták – csökkentik a magnéziumszintet. Ne feledjük, hogy az alkohol is vízhajtó.
Az étrend-kiegészítők megoldást nyújthatnak, azonban tudatosan kell kezelni a tablettákban, kapszulákban és porokban található ásványi anyagok mennyiségét, annak érdekében, hogy a szervezetben megfelelő egyensúly alakuljon ki. Az ideális állapot fenntartásának érdekében figyelemmel kell kísérnünk az ásványi anyagok bevitelét és az elvesztésének megelőzését. Az érzelmek kiegyensúlyozása sokkal könnyebb a rendszeres testmozgás segítségével. Ugyanilyen értékes lehetőség a stressz csökkentésére a jóga és különösen a meditáció.
Ennek ellenére az élelmiszer teszi ki az ásványi anyagok bevitelének nagy részét. A rostban gazdag zöldek támogatják a bélben található jótékony baktériumokat. Egyébként magnéziumot és más tápanyagokat, például kalciumot, pro-vitamint, C-vitamint, folsavat és káliumot biztosítanak szervezetünknek. A nyers zöldségek, salátafélék napi fogyasztása mindig megtérül. Spenót, kelkáposzta, articsóka, petrezselyem és rukkola kitűnő az egészséges táplálkozáshoz. A magnéziumban gazdag ételek közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonafélék, különösen a barna rizs és a hajdina, valamint a bab és a dió.
És most jön a nagy kérdés: Van e magnézium a vízben? Igen. A magnéziumnak ez a képessége egyedülálló, egyéb ásványi anyagokkal együtt – mint például a kalcium, hogy a testünk képes az elfogyasztott vízből felszívni, beépíteni. Lehetőség van arra, hogy a vízben megőrizzük a természetes magnézium szintet, illetve arra is, hogy a víztisztítás folyamán magnéziummal dúsítjuk a vizet. Ezen a működési elven alapszik az А5-Mg és В25-Mg Aquaphor szűrők kialakítása. A vízhez adott magnézium az ajánlott napi fogyasztási érték 30% -áig terjed ki.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!
Forrás: aquaphor.com